corinaovergaauw

Corina Overgaauw Woorddienstbegeleiding

Indien er een woorddienstbegeleider gewenst is, zoeken wij met u samen naar de meest geschikte persoon.
Wij werken erg prettig samen met Corina Overgaauw, hieronder stelt ze zich aan u voor.

Mijn naam is Corina Overgaauw.

Via een omweg ben ik door een heftige maar prachtige privé-ervaring in de uitvaartwereld terecht gekomen. Ruim 13 jaar heb ik bij een grote, landelijke organisatie gewerkt. Daar heb ik heel erg veel geleerd en ik kijk er met grote dankbaarheid op terug. Wat me altijd erg boeide was het verwoorden van verhalen over iemands leven.

Niet iedereen kan goed met woorden zijn gevoel uitdrukken. Dat kan komen door alle emoties die op dat moment meespelen of omdat iemand het gewoon echt niet kan.
Mensen kunnen vaak heel veel vertellen over iemand maar het is niet altijd simpel om er een passend geheel van te maken. Het kost tijd om een mooi levensverhaal te maken.

Als woorddienstbegeleider kom ik bij u thuis nadat de uitvaartverzorger alle praktische zaken met u heeft geregeld. Een gesprek zal gewoonlijk ongeveer anderhalf uur duren. Eerst natuurlijk de kennismaking. Als het gevoel goed is, gaat u vertellen over de overledene.

Om elkaar goed te begrijpen zal ik op sommige dingen misschien doorvragen. Ieder mens is uniek en bijzonder. Wat zijn de belangrijke momenten en gebeurtenissen in het leven geweest van uw dierbare?

Tijdens ons gesprek zullen we ons met elkaar concentreren op de inhoud van de dienst zelf.

De punten waar we ons over zullen buigen zijn:

  • Wat mag er verteld worden over degene die overleden is?
  • Wilt u zelf, andere familieleden of vrienden iets vertellen in de dienst?
  • Wilt u dat ik namens u alle teksten en/of verhalen voorlees?
  • Worden er kaarsen aangestoken tijdens de dienst? Zo ja: door wie?
  • Worden er bloemen weggelegd op de kist tijdens de dienst? Door wie?
  • Welke muziek wilt u graag beluisteren bij het afscheid?
  • Is het de bedoeling dat er foto’s getoond worden tijdens de muziek?
  • Is er iets anders wat bij dit afscheid voor deze persoon past?

Met al deze vragen ga ik u helpen. Als ik thuis ben ga ik met alles wat u wilt delen een persoonlijk verhaal maken voor in de dienst. Het complete draaiboek met muziek en indien gewenst andere sprekers, maken we met elkaar.  

Indien gewenst help ik ook met het opstellen van de tekst voor het gedachtenis(bid)prentje of dankkaartje.

Als ik bij u aan tafel zit breng ik mezelf mee, mijn jarenlange ervaring en een vleugje humor. Een gewoon mens dat ook geraakt kan worden door verhalen en gebeurtenissen.

Steeds opnieuw is het bijzonder dat mensen je hun verhaal vertellen. Ieder mens is anders, dus je komt altijd in een nieuwe setting terecht. Juist dit zorgt voor de mooie dynamiek: een prachtig, lang leven waarin veel genoten is, of een kort en heftig leven met veel verdriet. Alles wat er tussen zit komt voorbij. Mooie herinneringen waarbij een voorzichtig lachje ontstaat, maar ook moeilijke momenten waarbij tranen komen.

Het is geweldig dat ik mag luisteren naar al die verhalen.

Met Present Uitvaartzorg is een fijne samenwerking ontstaan. We zijn goed op elkaar ingespeeld. Voor vragen kunt u terecht bij Present of rechtstreeks bij mij.

Mijn website: www.corinaovergaauwuitvaartbegeleiding.nl

 

Reacties zijn gesloten.