Naturapolis? Geen enkel probleem!

De afgelopen weken heeft Present Uitvaartzorg maar liefst drie keer een uitvaart verzorgd voor families die in het bezit waren van een naturapolis!

Hoe zit het ook alweer?
Er zijn grofweg 2 soorten polissen: de kapitaalpolis en de naturapolis.

De kapitaalpolis keert geld uit na overlijden. De nabestaanden krijgen een bedrag uitgekeerd dat zij meestal vrij mogen besteden.

Bij een naturapolis kan de verzekeraar (bijvoorbeeld Dela, Yarden of Monuta) de uitvaart “in natura” regelen.
U krijgt dan een vooraf vastgesteld dienstenpakket, en hoeft indien u precies die diensten afneemt, niets bij te betalen.
Deze verzekeraars zullen u vertellen dat u de uitvaart beter door hen kunt laten uitvoeren omdat u anders niet optimaal gebruikt maakt van de verzekering.
Wat zij u meestal niet vertellen is dat u bij hen ook vaak moet bijbetalen als u extra diensten (zoals catering, een luxere kist of een particulier graf) wilt.

Zij zijn echter verplicht om -indien u dat wilt- een bedrag uit te keren waarmee u een uitvaartverzorger van uw keuze kunt inschakelen.

Indien u dit wenst kunt u dus ook bij een naturapolis met een gerust hart gebruik maken van de diensten van Present Uitvaartzorg.
Wij kunnen voor u (kosteloos) de administratieve afhandeling regelen (evenals bij een kapitaalpolis).

Alle families waren zeer tevreden over onze dienstverlening en onze administratieve afhandeling.
Ze gaven aan zeker in de toekomst weer te kiezen voor juist onze persoonlijke benadering die grote maatschappijen gewoonweg niet kunnen bieden.
In 2 van de 3 gevallen moest de familie een (klein) bedrag bijbetalen dat ook bij de betreffende verzekeraar betaald had moeten worden.
In 1 geval kreeg een familie zelfs geld terug omdat het een hele eenvoudige uitvaart was.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op!

 

 

Reacties zijn gesloten.